"Шерба" в туристическите маршрути на три общини

"Шерба" в туристическите маршрути на три общини | StandartNews.com

Екокомплекс „Шерба" в гората на варненското село Гроздьово става туристическа дестинация на трите морски общини- Несебър, Бяла и Долни Чифлик. Те приключиха общия проект „Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт" който получи финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие" в размер на близо 434 000 лева

Идеята е чрез прилагането на формулата „5 дни – 4 сезона – 3 общини", да се намали сезонността, да се привлекат нови туристи и да се преодолява териториалната концентрация. Част от тези маршрути е и „Шерба" с възможностите си за целогодишен и разнообразен по вид туризъм.

Екопаркът и комплексът се намират в гората, която граничи с елитното Държавното ловно стопанство „Шерба". В района има богата флора и фауна, а срещите с елени, сърни, фазани и други животни са мечтано преживяване. Гостите на комплекса могат да се насладят на удоволствието, което се предлага чрез фотолов в ловното стопанство.

За своите гости екокомплексът разполага с хотелска част с 19 елегантни стаи със собствени бани, от които 5 апартамента; 3 кокетни малки вили с една или две спални и хол с трапезария и външно барбекю. Освен това има 2 фамилни къщи с 5 и 3 стаи с бани, със собствена механа с камина. Модерният СПА център предлага хербал, със специална сенотерапия и билки подбрани от този екологично чист район.В него има и миниводопад.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай