КЗП приема жалби от почивки в Гърция и Турция

КЗП приема жалби от почивки в Гърция и Турция | StandartNews.com

Българи, почивали в страни като Гърция и Турция, също ще имат възможност да се обръщат към Комисията за защита на потребителите, ако услугата, за която са платили, не съответства на предварително обявеното. Това каза Димитър Маргаритов, председател на КЗП, по Нова ТВ.

Той обясни, че български потребители, които са изпитали неудобство по време на престоя си в посочените държави, имат възможност да се оплачат в КЗП, която има правомощия да вземе мерки чрез функциониращия към нея Европейски потребителски център. За сигналите на почиващите у нас КЗП открива приемни в по-големите курорти по морето и изнесени офиси в по-малките селища. КЗП извършва проверки, като разчита и на всякакви материали, предоставени от потърпевшите, поясни Маргаритов. Към КЗП работи денонощен телефон 0700 111 22 за подаване на сигнали за нередности през сезона. Сигналите могат да бъдат подавани и онлайн на сайта на КЗП.

Над 7 хил. детски артикула, които не отговарят на изискванията за ЕС, са спрени от Агенция "Митници" още на границата, каза още Маргаритов. Той обясни, че става въпрос предимно за детски стоки със сезонен характер - надуваеми уреди и др. плажни стоки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай