Дежурни каси за лифт карти „топят" опашките в Банско

Дежурни каси за лифт карти „топят" опашките в Банско | StandartNews.com

Банско. Дежурни каси за покупка на лифт карти в курорта Банско ще бъдат отворени, за да няма опашки пред кабинката през уикенда. Гишетата ще работят от 18 ч. до 22 ч. в четвъртък, петък и събота. Целта е пристигащите туристи в събота и неделя да не се струпват накуп пред касите и да чакат с часове, за да си купят лифт карта и да карат ски в Пирин планина.

 

„Всички съоръжения и писти работят от 8.00 часа сутринта всеки ден. В момента са отворени 16 от 17 трасета, те са твърди, в перфектно състояние. С дежурните каси пък ще облекчим гостите на курорта и на ски зоната, за да няма струпване на чакащи за кабинковия лифт", заяви маркетинг директорът на Ски център „Банско" Иван Обрейков.

 

В Банско в момента има към 10 000 туристи, най-много са англичаните, руснаците и румънците. Британците са близо 5000 души, те са тук, тъй като има ваканция за децата им. Има и гости от Македония, Сърбия и Турция. В началото на следващия месец се очакват групи от Израел. Традиционно за уикендите пристигат по 1000-2000 гръцки туристи, които ползват сериозни намаления от туроператорите и ваканцията им в Банско излиза доста евтино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай