Защо Мъск пусна анкета в Twitter?

Toй иска да докаже фалшивите ботове в платформата

Защо Мъск пусна анкета в Twitter? | StandartNews.com

Може би Илон Мъск не иска съдебна битка с Twitter? След като накара адвокатите му да развият аргумент от 165 страници за това, защо вече не иска да продължи със сделката си за 44 милиарда долара за закупуване на платформата, той предложи да изложи нещата публично сред неговите последователи в Twitter, за да стигне до дъното на така наречения проблем с ботовете на Twitter.

„С настоящото предизвиквам @paraga към публичен дебат относно процента на ботовете в Twitter“, заявява Мъск пред всичките 102 милиона членове на своя форум. „Нека докаже на обществеността, че Twitter има <5% фалшиви или спам потребители дневно!“

Мъск незабавно прикачи туита към своя профил и след това анкетира последователите си дали вярват на аргумента на Twitter, че по-малко от пет процента от неговите месечни ежедневни активни потребители са „фалшиви/спам“. Двете опции са „Да“ с три емоджита на роботи (умело загатвайки, че всеки потребител, който избере тази опция, също е бот) или „Lmaooo не“.

Досега 67,2% от потребителите са избрали опцията „Lmaoooo no“. Анкетата приключва в неделя и резултатите почти неизбежно ще бъдат изкривени в полза на Мъск. Изглежда малко вероятно този последен трик да предизвика директен отговор, тъй като действителният спор (пред истински съдия и жури) е насрочен за изслушване в съда само след няколко месеца .

Адвокатите на Twitter вече изложиха какво мисли компанията за обвиненията на Мъск срещу ботове (които Twitter твърди, че Мъск е получил от някакъв сайт, наречен Botometer ) в собствено масивно досие, което се позовава на негови туитове и може да бъде актуализирано, за да включва и сегашната селекция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай