Защо Илон Мъск иска на потребителите на Twitter да плащат

Милиардерът започна големи промени в социалната мрежа

Защо Илон Мъск иска на потребителите на Twitter да плащат | StandartNews.com

Новият собствени на Twitter Елон Мъск съобщи, че планира да таксува 8 долара на месец за абонаментната услуга, наречена „Twitter Blue“, с която потребителите ще получат синя отметка, за да потвърдят акаунта си. Началните планове са били за 20 долара на месец.

Новината бързо предизвика възмущение и недоверие сред някои дългогодишни потребители на Twitter, включително автора Стивън Кинг, който има близо седем милиона последователи в платформата.

„20 долара на месец, за да запазя синята отметка?“, туитна Кинг в понеделник и заплаши, че ще напусне мрежата не заради парите, а заради принципа.

Мъск отговори на Кинг рано сутринта във вторник с най-изричното си признание досега за предложението за таксуване за проверка на акаунта. „Трябва да платим сметките по някакъв начин! Twitter не може да разчита изцяло на рекламодателите“, каза той. „Какво ще кажете за 8 долара?“

Във вторник Мъск повтори цената от 8 долара и сподели повече подробности за новия си план. Той каза, че абонатите ще получат приоритет при отговори, споменавания и търсене, както и възможността да публикуват по-дълго видео и аудио съдържание, като същевременно получават наполовина по-малко реклами от безплатните потребители. Издателите, които работят с платформата, също ще могат да заобикалят платената версия, според Мъск.

„Това също ще даде на Twitter поток от приходи за възнаграждение на създателите на съдържание“, добави той.

Откакто завърши придобиването на платформата за социални медии миналата седмица, милиардерът предприе редица действия, които буквално разтърсиха Twitter, включително разпускане на борда и уволняване на най-добрите изпълнителни директори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай