Загубите на Meta продължават

Компанията отчете втори тримесечен спад на приходите в своята история

Загубите на Meta  продължават | StandartNews.com

Meta отчете втори тримесечен спад на приходите в своята история, откакто стана публична и предупреди, че прави „значителни промени“, насочени към намаляване на разходите преди 2023 г., тъй като се сблъсква с икономически спад, който удря основния й онлайн рекламен бизнес.

За трите месеца, приключили през септември, Meta (FB) отчете приходи от 27,7 милиарда долара, което е спад от 4% на годишна база и малко над очакванията на анализаторите от Wall Street. Компанията майка на Facebook публикува първия си тримесечен спад на приходите през тримесечието през юни .

Компанията отчете нетен доход от близо 4,4 милиарда долара - по-малко от половината от сумата, която е направила през същия период на предходната година и под прогнозите на анализаторите.

Търсенето на онлайн реклама намаля през последните месеци на фона на нарастващата инфлация и опасенията от задаваща се рецесия. Технологични компании като Google и Snap също отбелязаха удари в приходите си от реклами. Финансовият директор на Meta Дейвид Уенър каза по време на разговор с анализатори след доклада, че средната цена на реклама в платформите на Meta е спаднала с 18% през тримесечието.

В същото време растежът на потребителите на Meta се забавя на фона на засилената конкуренция като TikTok. Meta съобщи, че има 2,96 милиарда месечни активни потребители на основното си приложение Facebook в края на тримесечието, което е с 2% повече на годишна база. Това е по-малко от темпа на растеж от 6%, който отчете през тримесечието на миналата година. Дневните активни потребители на семейството от приложения на Meta са нараснали с 4% до 2,93 милиарда, което е спад от увеличението от 11%, публикувано през предходната година.

Зукърбърг отбеляза по време на разговора, че Instagram вече има повече от 2 милиарда активни потребители месечно, а WhatsApp има повече от 2 милиарда активни потребители дневно.

Тези предизвикателства пред основния й бизнес идват, когато Meta насочва милиарди долари в амбициозен нов залог за изграждане на бъдеща версия на интернет, наречена метавселена, която вероятно остава след години.

Според Зукърбърг трите ключови области на инвестиции за компанията през следващата година са нейният двигател за откриване на AI, който захранва Reels и други препоръки, реклами и бизнес съобщения, както и нейната бъдеща визия за метавселената. По -рано този месец Meta представи най-новите си слушалки за виртуална реалност, Meta Quest Pro, и изтъкна потенциала им за бизнес клиенти.

През последните три месеца на годината Meta очаква тримесечни приходи между 30 и 32,5 милиарда долара. В горния край прогнозата ще отбележи спад от 3,5% на годишна база спрямо същия период на предходната година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай