YouTube вече ще показва празна начална страница, ако няма включена хронология на гледане

При абонамент потребителите ще виждат своите предпочитания

YouTube вече ще показва празна начална страница, ако няма включена хронология на гледане | StandartNews.com

YouTube вече ще показва празна начална страница, ако няма включена хронология на гледане. 

Началната страница на YouTube вече ще изглежда много различно, ако потребителите са изключили историята на гледане. Вместо да покаже страница, пълна с предложени видеоклипове, в повечето случаи те няма да видят нищо. Цялата промяна е част от „ново зрително изживяване“, обявено от Google във вторник .

Така потребителите ще виждат само лентата за търсене на началната страница, заедно с бутоните за кратки видеоклипове, абонаменти и библиотека. Това може да дойде като добре дошла промяна за хората, които мразят да преглеждат все по-екстремни миниатюри, за да намерят бутона за възпроизвеждане, но също така може да бъде начин да накара потребителите да включат отново историята.

Google казва, че ще пусне тази функция „през следващите няколко месеца“, но има потребители в мрежата, които вече виждат промяната. На мястото на препоръчаните от YouTube видеоклипове има бележка, която гласи „Вашата история на гледане е изключена. Можете да промените настройката си по всяко време, за да получите най-новите видеоклипове, съобразени с вас.“

От компанията обясняват промяната с факта, че така ще стане по-ясно кои функции на YouTube разчитат на хронологията на гледане, за да предоставят препоръки за видеоклипове и да направят сайта по-рационализиран за тези, които предпочитат да търсят, вместо да преглеждат препоръки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай