Sony обяви PlayStation Now

Sony обяви PlayStation Now | StandartNews.com

Лас Вегас. На CES 2014 Sony обяви новата си услуга PlayStation Now, която ще предлага стрийминг игри не само за PS4, но и за PS3, PlayStation Vita, телевизори, таблети и смартфони.

Това е публичното представяне от страна на компанията на Gaikai, облачната технология за игри, закупена през месец юни на 2012 г. Sony доказаха, че технологията вече работи на CES, като присъстващите можеха да опитат играта The Last of Us във Вегас. Пълната услуга ще позволи на потребителите да наемат игри или да плащат за абонамент, който ще им позволи да "се възползват от богат набор от заглавия". Sony ще пусне затворена бета версия в САЩ в края на месеца и планира да пусне услугата на по-широк пазар в края на това лято, предаде The Verge.

Gaikai работи на всяко устройство - даже и на смартфони - защото игрите не работят на локалната машина. Облак услугите ще работят по-скоро като видео в YouTube, където мощни сървъри в отдалечени центрове за данни ще изпращат потока компресирани видео кадри към вашите локални устройства. Това няма непременно да изисква изключително бърза интернет връзка, но ще работи по-добре на устройства с ниска латентност, така че времето между натискането на един бутон и момента, в който ще видите реакцията на играта да е възможно най-кратък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай