Sony и Honda представиха съвместен автомобил

Автомобилът ще може да бъде поръчан и дори закупен през 2025 г.

Sony и Honda представиха съвместен автомобил | StandartNews.com

Sony и Honda, които миналата година обявиха съвместно предприятие за разработване и производство на електрически автомобили, разкриха името на новата си марка автомобили. Ще се казва Afeela.

На презентация по време на Consumer Electronics Show, главният изпълнителен директор на Sony Honda Mobility Ясухиде Мизуно разкри прототип на първия автомобил на компанията, който изглеждаше като седан със среден размер. Автомобилът ще може да бъде поръчан и дори закупен през 2025 г., каза той, но първите доставки на автомобила ще се осъществят в Северна Америка едва през 2026 г. Автомобилът ще се произвежда в един от заводите на Honda.

Автомобилът ще има системи за безопасност и помощ на водача от Honda заедно с развлечения и интерактивни функции от Sony, каза Мизуно. При разработването на автомобила акцентът е поставен както върху софтуера и технологията на потребителския интерфейс, така и върху динамиката и представянето на шофиране.

Над предната броня на автомобила има тесен външен дисплей, който компанията нарича медийна лента. Това ще позволи на автомобила да показва информация и да взаимодейства с хора извън автомобила.

Вътре компанията работи с графичната технология Unreal Engine от Epic Games, компанията, която произвежда Fortnite, за проектиране на интерфейси за автомобила. Технологията на Unreal Engine е използвана и от други автомобилни марки, включително General Motors, които използваха технологията в Hummer EV. Колата ще се предлага с богатство от възможности за забавление, каза той.

Mizuno също се похвали с 45 камери и сензори вътре и извън автомобила, някои от които се използват за откриване на състоянието на водача, за да се гарантира бдителността и безопасността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай