Twitter завря! Илон Мъск си отмъщава

Удар срещу потребителите, които искат отеглянето му

Twitter завря! Илон Мъск си отмъщава | StandartNews.com

Когато Илон Мъск анкетира потребителите на Twitter дали да възстанови акаунта на бившия президент Доналд Тръмп, той бързо изпълни желанието на мнозинството да го направи. „Vox Populi, Vox Dei“, произнесе той чрез туит.

По същия начин, когато потребителите на Twitter гласуваха в друга негова анкета за предоставяне на „обща амнистия на спрени акаунти“, той го направи. Той също така взе под внимание гласовете на потребителите в анкета за възстановяване на акаунтите на технически журналисти, които беше спрял в петък.

Но тъй като явно мнозинство от потребителите на Twitter гласуваха за Мъск да се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Twitter в друга анкета в неделя, Мъск остана видимо (и нехарактерно) мълчалив.

До понеделник, когато започна отмъщението, защото смята, че проблемът не е той, а кой може да гласува в анкетите.

В туит, приблизително 12 часа след приключването на гласуването му за главен изпълнителен директор, Мъск предложи да промени начина на работа на гласуването в Twitter, така че само онези, които плащат за актуализираната абонаментна услуга на Twitter, да могат да гласуват.

След като един потребител на Twitter каза: „Сините абонати трябва да са единствените, които могат да гласуват в анкети, свързани с политиката“, Мъск отговори : „Добър въпрос. Twitter ще направи тази промяна.

Въпреки че не е ясно как той ще ограничи гласуването само до тези, които плащат за абонаментната услуга на компанията, подобна промяна може драстично да намали броя на потребителите на Twitter, които могат да гласуват в анкети. Това също би изкривило онези, които могат да гласуват, към потребителите, които са готови да платят за Twitter Blue, което включва противоречивата платена функция за проверка, която Мъск настоя да въведе. Туитът на Мъск в понеделник веднага предизвика сравнения с избирателните данъци.

Мъск не е коментирал директно вота на потребителите, че той трябва да се оттегли от управлението на Twitter.

Миналият месец той каза, че ще намали времето, което отдава за Twitter и ще намеря някой друг, който да го управлява. Най-очевидните потенциални кандидати за нов главен изпълнителен директор на Twitter са доверените на Мъск, които помагат в управлението на компанията след поглъщането й. Краткият списък вероятно включва инвеститора Джейсън Калаканис, партньора на Craft Ventures Дейвид Сакс и Шрирам Кришнан, генерален партньор на Andreessen Horowitz, фокусиран върху криптовалутата, и ръководството на бившите потребителски екипи на Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай