Мъск търси изпълнителен директор на Twitter

Милиардерът иска да делегира задълженията си за социалната мрежа

Мъск търси изпълнителен директор на Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск е заявил, че търси лидер, който да управлява компанията за социални медии Тwitter, добавяйки, че се надява да завърши организационното преструктуриране тази седмица.

Междувременно стана ясно, че инвеститорите на Tesla са все по-загрижени за времето, което Мъск отделя, за да промени Twitter. Акциите на Tesla пък отбелязаха спад с 3%.

Мъск също така призна, че някои инженери на Tesla са помагали при оценката на инженерните екипи на Twitter, но той каза, че това е на „доброволна основа“ и „след работно време“.

Първите две седмици на милиардера като собственик на Twitter бяха белязани от бързи промени и хаос. Той бързо уволни предишния главен изпълнителен директор на Twitter и други висши ръководители и след това уволни половината от персонала на Twitter по-рано този месец.

Мъск изпрати имейл до служителите на Twitter рано в сряда, като им каза, че трябва да решат до четвъртък дали искат да останат в компанията, за да работят „дълги часове с висока интензивност“, или да получат обезщетение от три месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай