Кой ще бъде главен изпълнителен директор на Twitter

Джак Дорси се опитва да разсее слуховете, че ще бъде отново той

Кой ще бъде главен изпълнителен директор на Twitter | StandartNews.com

Джак Дорси се опитва да разсее слуховете, че ще бъде възстановен като главен изпълнителен директор на Twitter, след като Илон Мъск поеме управлението . В сряда той пусна туит, че „не, никога повече няма да бъда главен изпълнителен директор“ в отговор на тези, които прогнозират, че ще се върне да ръководи компанията, на която е съосновател.

В друг отговор Дорси казва, че „никой в ​​крайна сметка“ не трябва да бъде главен изпълнителен директор на Twitter, може би визирайки Bluesky, проект, предназначен да превърне Twitter в децентрализирана, а не в традиционна социална мрежа.

Дорси има спорна история с лидерската роля в Twitter. Бордът на компанията го уволни от ролята му на главен изпълнителен директор през 2008 г. , само две години след като помогна за стартирането на компанията (въпреки че той остана в борда). През 2015 г той се завърна на поста главен изпълнителен директор, след като Twitter смени двама други изпълнителни директори, но през 2020 г. група инвеститори в борда на компанията започнаха опити да го сменят, посочвайки разделеното му внимание и липсата на иновации. В крайна сметка Дорси през ноември 2021 г. той се оттегли по причини, които не са напълно ясни .

След напускането на Дорси, Параг Агравал пое поста главен изпълнителен директор на Twitter. Към този момент обаче изглежда, че той няма да остане дълго. Илон Мъск е готов да купи компанията и да я направи частна и се говори, че той ще бъде временен главен изпълнителен директор, ако сделката се реализира. Но Мъск е зает човек - той трябва да управлява SpaceX и Tesla, така че е вероятно друг да поеме поста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай