Instagram ще започне да показва реклами в раздела "Преглед" и в профилите на потребителите

Instagram заяви, че рекламите ще се поставят само в "публични профили, които не са насочени към тийнейджъри"

Instagram ще започне да показва реклами в раздела "Преглед" и в профилите на потребителите | StandartNews.com

Стана ясно, че социалната мрежа Instagram скоро ще увеличи количеството рекламно съдържание, което потребителите виждат, докато взаимодействат с платформата. Съобщава се, че рекламите ще се показват в раздела "Преглед" и на страниците на потребителите, което според разработчиците на платформата ще открие нови възможности за рекламодателите.

В Instagram вече се показват реклами при превъртане на каналите в страницата "Преглед". В бъдеще обаче рекламодателите ще могат да поставят реклами, които ще се показват веднага след кликване върху раздела "Разглеждане". Те ще бъдат придружени от подходящ етикет и бутон "Научи повече", така че потребителите ясно да разбират, че пред тях е реклама. Освен това рекламите ще се появяват директно в профилите на потребителите. В момента кликването върху снимка или видеоклип в решетката на страницата на профила води до други публикации под формата на канал. В бъдеще в този канал ще се появява рекламно съдържание.

Instagram заяви, че рекламите ще се поставят само в "публични профили, които не са насочени към тийнейджъри". На този етап иновацията се тества с ограничен брой рекламодатели и потребители от САЩ. Кога точно социалната мрежа планира да я разпространи сред всички потребители на платформата, предстои да разберем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай