Instagram ще стартира проверка на възрастта с помощта на изкуствен интелект в Индия, Бразилия и Европа

Социалната мрежа също така заяви, че се отказва от социалното поръчителство като начин за потвърждаване на възрастта

Instagram ще стартира проверка на възрастта с помощта на изкуствен интелект в Индия, Бразилия и Европа | StandartNews.com

През лятото социалната мрежа Instagram стартира в САЩ нов метод за проверка на възрастта на потребителите от видео и снимки с помощта на алгоритми с изкуствен интелект. Сега социалната мрежа е готова да разшири програмата на други два ключови пазара: Индия и Бразилия.

По данни на аналитичната компания Sensor Tower тези държави имат общо около 400 милиона активни потребители месечно. В публикация в блога си социалната мрежа съобщи, че до края на годината планира да въведе програма за проверка на възрастта в Обединеното кралство и ЕС.

Преди това Instagram си партнираше с британския стартъп Yoti. На него е възложено да проверява дали даден потребител е навършил 18 години от видео и снимки в Instagram, като използва специално обучен изкуствен интелект. И двете компании твърдят, че след проверката всички използвани в нея данни се унищожават. Така че новият метод за идентификация не застрашава личните данни на потребителите.

Социалната мрежа също така заяви, че се отказва от социалното поръчителство като начин за потвърждаване на възрастта на потребителя в рамките на новата програма, която позволяваше на потребителите да поискат от своите последователи на възраст 18 или повече години да потвърдят, че и те са навършили 18 години. Въпреки че причината за отхвърлянето не е посочена, може да се предположи, че някои тийнейджъри са измамили системата, като са убедили приятелите си да излъжат за възрастта си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай