Жертвите в Рига станаха 54, двама са в критично състояние

Жертвите в Рига станаха 54, двама са в критично състояние | StandartNews.com

Рига. Разчистването на развалините на срутилия се покрив на супермаркета Максим в Рига приключи с откриването на нови тела на загинали, с което окончателната равносметка от катастрофата възлезе на 54 убити, съобщиха спасителните екипи, предаде АФП.

"Издирването беше прекратено в 15.40 ч. местно време. Пожарникарите прибират своята техника и ние напускаме мястото на инцидента. Нови тела не бяха намерени", заяви пред АФП говорителката на Противопожарната служба Виктория Сембеле.

В понеделник в цялата страна беше обявено 3-иминутно мълчание в памет на жертвите на трагедията. Латвийската полиция продължава да работи по три хипотези, за да се установят причините за катастрофата: строителната концепция, самото изграждане на мола и допълнителните елементи, поставени на покрива.

Полицията е разпитала 107 души за трагедията.

Сред свидетелите са били архитектите и строителите на мола. Проведени са 58 експертизи и са събрани 100 чувала с доказателства.

Междувременно стана ясно, че смъртта на по-голямата част от жертвите на срутилия се покрив са е настъпила мигновенно. Двама пострадали са в много тежко състояние, съобщи началникът на службата за спешна медицинска помощ Армандс Плоринш.

Сред убитите няма деца, но заради срутването три деца са останали кръгли сираци, а 16 са изгубили баща или майка.

Латвийските власти съобщиха, че ще сринат до основи търговския център.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай