Защо катастрофира хеликоптерът с Келнер

Националният борд за транспортна безопасност в САЩ търси причините

Защо катастрофира хеликоптерът с Келнер | StandartNews.com

Националният борд за транспортна безопасност в САЩ търси причините за катастрофата с хеликоптер в Аляска, при която загинаха най-богатият човек в Чехия Петер Келнер и още четирима души на борда, съобщават Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Единственият оцелял при инцидента в събота вечерта е идентифициран като Дейвид Хорват, 48-годишен гражданин на Чехия. Той е в тежко, но стабилно състояние в болница в Анкъридж.

Хеликоптерът - Еърбъс AS350 B3, е изпълнявал полет за хели-ски в отдалечен стръмен район в планините Чугач близо до глетчера Кник, заяви в понеделник на брифинг за журналисти Том Чапман от Националния борд за транспортна безопасност.

Мястото на катастрофата е достъпно само с хеликоптер заради скалистия терен и снежните условия. Според Националния борд за транспортна безопасност, хеликоптерът се е блъснал в планината на около 4,5 метра под хребета и се е търкалял по склона около 270 метра преди да спре.

 Снимки от мястото на катастрофата показват хеликоптера като цяло непокътнат на надморска височина от 1676 метра. За последно сигнал от хеликоптера е имало в 18,34 ч., а около 20,30 ч. е подаден сигнал, че летателният апарат не се е завърнал. Около час по-късно са били открити останките на катастрофиралия хеликоптер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай