Задигнаха $10 млн. на летище в Чили

Задигнаха $10 млн. на летище в Чили | StandartNews.com

Крадците нападнали, докато охраната товарела парите на самолет

Дръзки апаши извършиха обир за 10 млн. долара - най-големия в историята на Чили, съобщиха местните медии. Грабежът станал на международното летище "Артуро Мерино Бенитес" в столицата Сантяго във вторник. Осем маскирани и въоръжени мъже принудили служителите да ги пуснат в карго терминала, където нападнали инкасаторски микробус и задигнали чували с пари. По предварителна оценка плячката им е 10,5 млн. долара. Парите били предназначени за северната част на страната. Обирджиите ги взели, докато охраната на микробуса започвала да ги товари на самолет. Нито служителите, нито охраната на инкасаторската компания Brink's не оказали съпротива. Мерките за сигурност в карго зоната всъщност помогнали на престъпниците. Там е забранено да се носи оръжие и затова охраната не могла да им се противопостави.

Апашите избягали с два автомобила, по-късно единият бил открит запален. Преди това те разпръснали по пътя т.нар. мигелитос - метални шипове, които пукат гумите на автомобила, за да не могат да бъдат преследвани. Престъпниците били търсени и с хеликоптер, но безрезултатно.

Според полицията не е изключено те да са имали съучастници сред охраната на инкасаторската фирма или сред служителите на летището. През април 2006 г. от ван на Brink's на същото летище бяха задигнати 2,1 млн. долара. Грабежът бе разкрит, а шестимата обирджии и техните съучастници все още са в затвора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай