Възможно ли е? Това ли е бъдещият президент на Русия

Коментар на бившия грузински президент Михаил Саакашвили

Възможно ли е? Това ли е бъдещият президент на Русия | StandartNews.com

Възможно ли е Алексей Навални да бъде следващият президент на Русия? Според бившия грузински президент Михаил Саакашвили отговорът е да.

Саакашвили отговори на руския опозиционен политик, който преди време призова властите на Грузия да го освободят от затвора за лечение. Той заяви, че приема Навални за бъдещия президент на Русия и изрази надежда, че Навални, който подобно на Саакашвили е в затвора от 2021 г., "ще оцелее и ще постигне желаната цел".

ВИЖ ОЩЕ: Финландия започва да строи нещо невиждано

Изявлението му бе публикувано във "Фейсбук", информира news.bg.

"Според мен имаме две общи неща с Алексей Навални, бъдещият президент на всичко, което ще остане от Русия в близко бъдеще: и двамата сме еднакво непримирими по отношение на корупцията, и двамата сме големи врагове на Владимир Путин. Пожелавам на Алексей да оцелее, да излезе на свобода и да постигне желаната цел", пише той.

ВИЖ ОЩЕ: Навални в критично състоятие. Случва се нещо страшно

Алексей Навални е в затвора от януари 2021 г., а Михаил Саакашвили от есента на 2021 г. Двамата са изправени пред здравословни проблеми.

Адвокатът на Алексей Навални Вадим Кобзев съобщава за притеснения за здравето на своя довереник. В Телеграм канала на Навални се сочи, че за него е извикана линейка заради обострено заболяване, евентуално стомашно. До този момент то е неизвестно, а медицинските власти в затворническата колония се отнасят в безразличие. Адвокатът изразява съмнения, че на Навални е дадена бавнодействаща отрова, която влошава здравето му постепенно, но стабилно.

ВИЖ ОЩЕ: Байдън изнерви Русия! Неочаквано предложение

През 2020 година имаше опит за отравяне на критика на Кремъл. Тогава Навални бе приет в болница в тежко състояние.

Саакашвили, който изкара два мандата като президент между 2004 г. и 2013 г., в момента излежава присъда от шест години затвор за злоупотреба с власт, въпреки че международни правозащитни групи определиха присъдата му като политически мотивирана.

ВИЖ ОЩЕ: Путин развали празника на руснаците

За освобождаването на Саакашвили от затвора се застъпи и украинският президент Володимир Зеленски. 

Грузия кандидатства за членство в ЕС заедно с Украйна и Молдова дни след като Русия нахлу в Украйна през февруари 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай