Петък,

Навални в критично състоятие. Случва се нещо страшно

От: СТАНДАРТ -
1853
Навални в критично състоятие. Случва се нещо страшно
A
A
A

Алексей Навални, най-известният руски опозиционен политик, който в момента е в затвора, е в критично състояние. Той изпитва силни болки в стомаха. Те може да са резултат от бавнодействаща отрова, заяви в петък негов близък съюзник, предава NOVA.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма драма с Навални. Защо слабее?

По думите на Руслан Шаведдинов миналата седмица е била извикана линейка в строго охраняваната наказателна колония IK-6 в Мелехово, на около 250 км източно от Москва, където е задържан Навални.

"Положението му е критично, всички сме много загрижени", каза Шаведдинов в телефонно интервю за британския ежедневник. "Разбираме, че положението трябва да е било много лошо, щом е била извикана линейка", каза той и добави, че затворническите власти са отказали Навални да бъде приет в болница.

След пристигането на линейката не е имало актуална информация за здравословното състояние на Навални, каза Шаведдинов, защото "затворническите власти правят всичко възможно да го изолират".

През 2020 г. Навални оцеля след очевиден опит за отравяне по време на полет в Сибир с, както установиха тестове в западни лаборатории, нервнопаралитично вещество. Руските власти отрекоха да са се опитали да го убият. 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com