Важна реч на Путин! Каза в какво ще превърне Русия

Днешното изявление на практика бе първата реч на Путин от кампанията му за президентските избори

Важна реч на Путин! Каза в какво ще превърне Русия | StandartNews.com

 

Президентът на Русия Владимир Путин обеща днес да направи страната си "суверенна сила", предаде Франс прес.

"Русия ще бъде суверенна и самодостатъчна сила, в противен случай тя няма да съществува", предупреди Путин на конгрес на кремълската партия "Единна Русия" в столицата Москва. В очевиден намек за Украйна, той изтъкна, че "Русия не може като някои държави да се откаже от суверенитета си в замяна на няколко колбаса и да стане нечий сателит".

Западът иска да "срине руската икономика и социална система", увери Путин. Руският президент призова "патриотичните сили" в страната да обединят усилията си пред лицето на "историческите задачи", които стоят пред страната.

"Заедно с целия руски народ нека защитим суверенитета, свободата, сигурността на Русия, всичко, което ни е скъпо, нашата история, нашата култура, нашите ценности и нашите традиции", призова Путин.

Руският президент, чиято страна е обект на поредица от западни санкции и който нареди пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 г., обяви миналата седмица намерението си да се кандидатира за пети мандат на поста.

Днешното изявление на практика бе първата реч на Путин от кампанията му за президентските избори през март, отбелязва АФП.

Руският президент ще се бори за преизбиране като независим кандидат. Кандидатурата му бе издигната официално от инициативен комитет вчера.

Победата на Путин на президентските избори не буди почти никакво съмнение, при условие че всяка истинска опозиция в Русия на практика бе елиминирана през последните години, отбелязва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Веселин
преди 4 месеца

Страната му няма за няколко колбаса да се продаде, но затова народът се продава на властимащите там за няколко колбаса и бутилка водка... Лицемерен шут!

Откажи