В Русия: На "Евровизия" музиката загуби

В Русия: На "Евровизия" музиката загуби | StandartNews.com

Резултатите от "Евровизия 2016" бяха продиктувани от геополитически съображения, като в конкурса победи "студената война", а музиката загуби. Това е мнението на Константин Косачев, председател на комисията по международни отношения към Съвета на федерацията - горната камара на руския парламент. 

ТАСС публикува написаното в личната страница на руския парламентарист във Facebook, който коментира резултатите от конкурса, спечелен от украинската певица Джамала с песен, посветена на депортацията на кримските татари.

Косачев напомни, че тази година за пръв път бе разделено гласуването на зрителите, които поставиха на първо място руския певец Сергей Лазарев, класирал се трети, и това на професионалното жури.

"В първия случай победи изкуството", коментира Косачев. "Даже в Украйна на първо място зрителите поставиха Лазарев. Във втория случай победи украинската певица Джамала. Като се сумираха резултатите, връх взе геополитиката", счита още той.

Според Косачев на конкурса е загубила музиката, защото не е победила най-добрата композиция. Загубила е и "Евровизия", защото вместо да бъде проведено честно съревнование, са взели връх политическите съображения.

По думите на руския парламентарист на губещата страна се е озовала и Европа, защото не е победила обединяващата "Ода на радостта", а откровената "студена война".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай