Тръмп в болница. С какво го лекуват?/СНИМКИ/

Американският президент се лекува от коронавирус

Тръмп в болница. С какво го лекуват?/СНИМКИ/ | StandartNews.com

Американският президент Доналд Тръмп бе приет във военна болница по-малко от 24 часа, след като беше диагностициран с коронавирус. 74-годишният американски президент бе транспортиван с военен хеликоптел  до Националния военен медицински център "Уолтър Рийд" в Мериленд, където бе настанен в специална стая. Там ще остане там в следващите няколко дни като превантивна мярка. Лекарите на държавния глава са поискали преместването му в болница, в случай че се наложи да му бъде оказана спешна помощ.

Докторът на Белия дом Шон Конли съобщи, че президентът се чувства отпаднал, но е в добро състояние на духа. Снощи стана ясно, че Тръмп е с кашлица, температура и лека треска. Лекарят съобщи, че Тръмп се лекува с експериментален коктейл срещу COVID-19. Лекарството се прилага интравенозно. То съдържа човешки антитела срещу вируса, цинк, витамин D, мелатонин и аспирин.

Първата дама на САЩ - Мелания Тръмп, която също е с коронавирус, написа в Twitter, че има леки симптоми на заболяването, но като цяло се чувства добре.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай