Четвъртък,

Тръмп скрил голяма тайна от властите. Разкритието

От: Иван Ангелов -
4242
Тръмп скрил голяма тайна от властите. Разкритието
A
A
A

Документи за ядрения потенциал на чужда държава са намерени при обиска в имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп "Мар-а-Лаго", пише в. "Вашингтон пост".

"По време на претърсването агентите на ФБР са намерили документи, описващи военната отбрана на чуждо правителство, включително ядрения му потенциал, твърдят източници, запознати със ситуацията", съобщава изданието.

Според статията някои от намерените материали описват свръхсекретни операции на САЩ с такива подробности, че дори висши служители по националната сигурност не са ги виждали, а достъп до данните са имали само президентът и ограничен брой служители на администрацията.

В доклада се казва, че по време на обиска на 8 август агентите са открили документи за ядрената готовност на чужда държава. Източниците на вестника не уточняват за коя държава става дума.

Имението на Тръмп във Флорида, беше претърсено в началото на август в рамките на дело за незаконно използване, кражба и унищожаване на служебни материали. Служителите на правоприлагащите органи иззеха близо сто документа с различна степен на секретност, включително и най-високата. Тръмп отрече информацията, че разполага с класифицирани документи за ядрените оръжия на други държави.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com