Тръмп: Ще защитавам "величието на Америка"

Бившият президент разкри, че патриотично му движение е само в началото и скоро ще може да разкрие визията си за страната

Тръмп: Ще защитавам "величието на Америка" | StandartNews.com

Малко след като снощи бившият американски президент Доналд Тръмп бе оправдан от Сената по обвинението в подстрекателство към бунт, обеща да продължи да защитава "величието на Америка".

Тръмп бе намерен за невинен по делото по импийчмънт в Сената, след като бе обвинен в подбуждане на метежа срещу Капитолия през януари, при който загинаха петима души. 

Мнозинството от сенаторите гласуваха за осъждане, но това мнозинство не бе от нужните поне две трети. Седем републиканци се присъединиха към демократите във вота от 57-43. Това е единственият импийчмънт с толкова голяма двупартийна подкрепа. Лидерът на републиканците в Сената Мич Маконъл гласува против, защото според него конституцията не му дава право да осъжда бивш президент, но след вота той отправи остра критика към Тръмп.

“Тези престъпници носеха негови плакати, неговото знаме и с викове показваха лоялността си към него.” 

Маконъл каза още по отношение на метежа “Беше очевидно, че само президентът Тръмп можеше да сложи край на това. Той беше единственият.” 

Тръмп е първият американски президент, който е бил в процес по импийчмънт два пъти. Миналата година той бе обвинен в опит да окаже натиск на Украйна с надеждата да намери информация против тогавашния си противник Джо Байдън. Тогава, както и сега президентът бе намерен за невинен. 

Самият Тръмп след гласуването обяви процеса като “лов на вещици,” благодари на адвокатите си и посочи, че неговото патриотично движение е само в началото си като скоро ще може да разкрие визията си за страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай