Тежко обвинение към Швеция. Министър с важно съобщение

Изявление Тобиас Билстрьом по повод обвинения към Швеция в изгарянето на Коран

Тежко обвинение към Швеция. Министър с важно съобщение | StandartNews.com

Швеция не санкционира горенето на Корана, но не го и одобрява., Подобни действия са позволени по силата на законите за свободата на словото, заяви министърът на външните работи Тобиас Билстрьом, цитиран от Ройтерс. 

"В някои страни съществува схващането, че шведската държава стои зад това или че го одобрява. Тези актове се извършват от физически лица, но те го правят в рамките на законите за свободата на словото", обясни Билстрьом пред журналисти. 

Той допълни, че поддържа контакт с външните министри на Иран, Ирак, Алжир, САЩ и на други страни, както и с генералния секретар на ООН. 

"Точно сега ще говоря с генералния секретар на Организацията за ислямско сътрудничество и ще обсъдим тези теми. Важно е да се подчертае, че това е дългосрочен въпрос и няма бързи решения", подчерта шведският министър.

Вчера Стокхолм обвини Русия и спонсорирани от нея субекти в разпространение на дезинформация с цел опетняване на репутацията на скандинавската страна, за да се попречи на присъединяването ѝ към НАТО, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай