Снаряди и смърт в Източна Украйна

Снаряди и смърт в Източна Украйна | StandartNews.com

Донецк. Четирима души загинаха, а петима са ранени, след като Снаряд удари автогара в Донецк. Градът, обявен за столица на една от непризнатите сепаратистки републики в Източна Украйна, стана арена на нови сражения часове преди началото на мирните преговори в Минск между държавните глави на Русия, Украйна, Германия и Франция. Мишените на обстрела са били гарата и металургичен завод. По данни на очевидци, цитирани от руските медии, снаряд е пробил покрива на автогарата и запалил два автобуса. Друг снаряд е улучил супермаркет.

Продължава битката за Дебалцево. Продължават сраженията и край Краматорск – градът, в който е разположен щабът на украинските военни сили. При вчерашния обстрел там загинаха 16 души, а 48 бяха ранени. Украинският президент посети града късно снощи. "Ние ще спрем войната. Ние не искаме война, ние сме мирна нация", заяви Петро Порошенко.

Надеждите на местните хора са, че с наближаването на часа на преговорите, бойните действия ще утихнат. Поне докато станат ясни резултатите от разговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай