Шоуто на Путин! Кремъл готви изненада

Планира се важно събитие да бъде излъчено по телевизията на 14 декември

Шоуто на Путин! Кремъл готви изненада | StandartNews.com

Москва планира шоуто на Путин. Кремъл организира пресконференция на руския президент Владимир Путин с въпроси от обикновени граждани на 14 декември, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на руската медия РБК. Планира се събитието да бъде излъчвано по телевизията.

Путин, който все още не е обявил кандидатурата си за президентските избори през март догодина, даваше всяка година голяма пресконференция и участваше във формат с въпроси от обикновените граждани, като по традиция това бяха две отделни събития. Миналата година обаче не беше организиран нито един от двата формата, след като руските сили нахлуха в Украйна, отбелязва Ройтерс.

Владимир Путин се срещна днес с министъра на отбраната Сергей Шойгу и с началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, за да обсъди с тях хода на войната в Украйна, предаде Ройтерс.

На кадри, публикувани от Кремъл, се вижда как Путин разговаря с Шойгу, с Герасимов и с генерал Сергей Рудской, началник на главното оперативно управление на генералния щаб на руските въоръжени сили, в щаба на Южния военен окръг на въоръжените сили, който се намира в Ростов на Дон.

"След като приключи официалното си посещение в Астана, Владимир Путин пристигна със самолет в Ростов, където посети щаба на Южния военен окръг", съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"На върховния главнокомандващ бяха показани нови модели военно оборудване. Държавният глава изслуша доклади за хода на специалната военна операция", се казва в изявление на Кремъл.

Путин посети щаба на Южния военен окръг и миналия месец, припомня Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай