Самолет заора по нос в Ню Йорк

Самолет заора по нос в Ню Йорк | StandartNews.com

16 души получиха травми, след като колесникът на самолет "Боинг 737" на американската авиокомпания "Саутуест еърлайнс" се счупи при кацане на летище "Ла Гуардия" в Ню Йорк. Машината изпълнявала полет от Нешвил със 150 пътници на борда. След инцидента пистите на едно от най-натоварените летища в САЩ били затворени за повече от час.
Веднага след аварията около 17,45 местно време самолетът бил обкръжен от коли на пожарната и линейки. Медиците оказали помощ на място на 10 пътници, а други шестима били откарани в най-близката болница с прорезни рани и натъртвания. Състоянието им било добро. Шестимата членове на екипажа били настанени в друга болница за обстойни прегледи.

Полетът от Нешвил бил забавен с няколко минути. "Чухме да обявяват, че нещо не е наред с някоя гума", разказва пред американските медии сержант Аниебел Хана, на 43 г. "При приземяване носът на самолета се плъзна по земята. Ударих главата си в седалката отпред, при това доста силно", добавя тя. "Такова нещо не бях виждал. Доста странно", посочва пък Ричард Страус, който видял инцидента от друг самолет, подготвящ се да излети от "Ла Гуардия". "Чух хора на терминала да ахват и пищят. Погледнах към пистите и видях да хвърчат искри от предната част на самолета", добавя адвокатът Боби Абтахи, който чакал да се качи на полета за Далас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай