Развръзка! Ето кой е взривил болницата в Газа

Джо Байдън проговори за опустошителния удар

Развръзка! Ето кой е взривил болницата в Газа | StandartNews.com

Развръзка. Стана ясно кой е взривил болницата в Газа. 500 души загинаха на място във вторник, стотици бяха ранени. 

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е видял данни от Министерството на отбраната на САЩ, които сочат, че палестински бойци, а не Израел, са виновни за опустошителния удар по лечебното заведение.

Запитан от репортери в Тел Авив какво го е накарало да се увери, че Израел не е отговорен за удара, при който във вторник загинаха стотици хора, Байдън отговори: "Данните, които ми бяха показани от моето министерство на отбраната".

Неправилно изстреляна ракета от палестинската организация "Ислямски джихад" вероятно е причинила взрива според двама високопоставени американски служители.

САЩ разполагат с независима оценка, че ракетата на палестинската групировка "Ислямски джихад" е била погрешно изстреляна и е ударила болницата в Газа.

Това потвърждава и позицията на израелските власти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Даниел
преди 6 месеца

Израел не взривява училища и болници за разлика от палестинците. Убитите всъщност са 50 и са били на паркинг до болницата. Видяхме дупката-доста малка. Видяхме и как Израел гръмна банка с палестински бойци и тя рухна.С една бомба банка! Следата от тази бомба беше смешна. Нашите медии както винаги разпространиха фалшивата палестинска новина. По всички телевизии показваха мнението само на палестинци!!!????Защо???

Откажи