Ралица Василева с болезнен спомен за 11 септември

Светът отбелязва 20 години терористичните атаки

Ралица Василева с болезнен спомен за 11 септември | StandartNews.com

Журналистът от CNN Ралица Василева, разказа пред Нова тв какво е преживяла на 11 септември преди 20 години, когато терористи отвлякоха самолети и ги забиха в кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.

„Бях в нюзрума и се приготвях за предаване, когато видяхме първия извънреден бюлетин за атентатите. Мислех, че става въпрос за самолетна катастрофа. После видяхме как със страхотна сила се вряза втори самолет в сградата. Тогава разбрахме, че става въпрос за невиждана атака. Светът се промени за часове. Бивши врагове станаха съюзници. Това е събитие, което помниш цял живот. Работихме през цялата нощ", сподели Василева.

По думите й в този ден Америка е загубила своята невинност. „Винаги войните се случваха другаде. Затова дотогава повечето американци се чувстваха защитени. В този ден целият свят протегна ръка на САЩ. Имах роднини, които живеят в Ню Йорк. В началото не знаех какво се е случило с тях. Само знаех, че не работят близо до кулите близнаци", каза още журналистът от CNN. И допълни, че най-тежко й е било да интервюира близките на загиналите.„Много хора носеха снимки, за да издирват роднините си. Молеха ни да се обадим, ако ги видим. Няма да забравя човешката мъка. Хората бяха целите в пепел. По улиците имаше чанти, обувки", каза още Ралица Василева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай