Президентът на Иран ще води умерена политика към Запада

Президентът на Иран ще води умерена политика към Запада | StandartNews.com

Техеран. Президентът на Иран Хасан Роухани обяви, че ще следва „пътека на умереността", но няма да се откаже от противоречивата ядрена програма на страната. Това заяви самият той на първата си официална пресконференция след обявяването му за победител на президентските избори в страната.

Роухани заяви, че преследва конструктивно взаимодействие с останалата част от света и ще използва избирането си като нов шанс за развитието на приятелски отношения.

Иранският президент призова за прекратяване на международните санкции срещу страната му, които имат пагубен резултат върху икономиката на страната.

„Готови сме да покажем по-голяма прозрачност и да покажем на целия свят, че постъпките на ислямската република напълно съответстват на международните норми", настоя Хасан Роухани.

Той се обърна към международната общност с призив да не гледа на страната му на базата на старите политики, подчертавайки посланията за поздравление, получени от западните лидери след избирането му, които възвърнаха надеждата за ново начало на отношенията с Техеран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай