Откриха първия небостъргач на мястото на атентатите от 11 септември

Откриха първия небостъргач на мястото на атентатите от 11 септември | StandartNews.com

Ню Йорк. Откриха новопостроен небостъргач в южния нюйоркски район "Манхатън". Той е само един от големите здания, които властите решиха да издигнат на мястото на атентатите от 11 септември, където се намираха кулите близнаци.

Небостъргачът е висок 298 м и се казва Световен търговски център 4.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, известният японски архитект и лауреат на наградата "Прицкер" за архитектура Фумихико Маки, който е проектирал Световния търговски център 4, както и други гости, участваха в официалната церемония по откриването на зданието.

"Днес е голям ден за мегаполиса", каза Блумбърг по време на прерязването на лентата и допълни: "Откриваме нова светла глава в нашата история".

Огромната срада има 72 етажа, половината от които все още са незаети. Някои от помещенията са били отдадени под наем от фирмата строител, а две държавни агенции са заявили още през 2006 година желание да се нанесат там. Общата площ на всичките етажи е над 214 кв. км.

Проектът предвижда на мястото на терористичното нападение и до него да бъдат построени шест или седем големи небостъргача.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай