Остават три критични въпроса за Брекзит

Джонсън ще пътува за Брюксел

Остават три критични въпроса за Брекзит | StandartNews.com

Борис Джонсън ще пътува до Брюксел за лични разговори с председателя на Европейската комисия, след като 90 минутното телефонно обаждане с Урсула фон дер Лайен приключи без съгласие по „критични въпроси“.

Двамата лидери разговаряха, след като британското правителство предложи да отмени противоречиви клаузи в законопроекта за вътрешния пазар на Обединеното кралство, които биха нарушили международното право, в опит да преодолеят задънената улица в търговските преговори с ЕС .

В последващо съвместно изявление те заявиха, че „съществени различия“ остават по „три критични въпроса: равни условия, управление и риболов“.

„Помолихме нашите главни преговарящи и техните екипи да подготвят преглед на оставащите разлики, които да бъдат обсъдени на физическа среща в Брюксел през следващите дни“, се казва в съвместното изявление.

Това стана след като Мишел Барние предупреди, че преговорите за Брекзит между ЕС и Великобритания няма да продължат след сряда тази седмица.

Главният преговарящ на ЕС определи крайния срок, след като даде тази сутрин на брифинг с дипломати оценка на перспективите за осигуряване на сделка с Обединеното кралство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай