Още 4 жертви на атентатите в Брюксел

Още 4 жертви на атентатите в Брюксел | StandartNews.com

Жертвите на кървавите терористични нападения в Брюксел станаха 35. Белгийският министър на здравеопазването Маги де Блок обяви, че четирима от тежко ранените при двойния атентат са починали. "Лекарите са направили всички възможно да ги спасят", увери министърът, цитиран от Дарик.

За момента са идентифицирани 28 от убитите при експлозиите на летището "Завентем" и в брюкселското метро.

"Докато не ни съобщят официално за неговата смърт, за мен той все още продължава да е жив. Краят на неговия живот и потвърждаването на тленните му останки ще бележи началото на нашия живот без него", споделя един от близките на жертвите.

Спецоперациите след атентатите продължават в белгийската столица - тази нощ са задържани още хора. Само на трима от арестуваните 9 мъже за момента са повдигнати обвинения в тероризъм, съобщи белгийската прокуратура. Държавното обвинение предоставя само малките им имена – Ясин, Мохамед и Абубакер. Останалите задържани вече са освободени от ареста.

Властите все още се опитват да организират подновяването на работата на международното летище в Брюксел. Днес ще се проведе пробна симулация на мерките за сигурност и временната инфраструктура за регистрация багажа на заминаващите, които бяха установени на мястото на взривения терминал. За момента обаче още не е ясно кога "Завентем" ще заработи отново - първо е нужно одобрение от федералното правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай