Нетаняху хвърли тежко обвинение към Запада

Израелският премиер се зарече да продължи военната офанзива

Нетаняху хвърли тежко обвинение към Запада | StandartNews.com

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини западните си съюзници, че бързо са забравили атаката на "Хамас" срещу страната му на 7 октомври миналата година и се зарече да продължи военната офанзива в ивицата Газа.

"Колкото и голям да е международният натиск, няма да ни попречи да изпълним целите си във войната - да елиминираме "Хамас", да освободим заложниците и да се уверим, че Газа вече няма да представлява заплаха за Израел", подчерта Бенямин Нетаняху в началото на заседанието на военния кабинет, пише БНР. Той допълни, че това включва и операция в Рафах, където са струпани повечето бежанци от северните части на анклава. Нетаняху също така обвини западните си съюзници, че имат твърде кратка памет за атаката на палестинската групировка срещу страната му.  

"Толкова бързо сте готови да отречете правото на Израел да се защитава срещу чудовищата от "Хамас". Толкова бързо ли изгубихте моралния си компас? Вместо да притискате Израел да спре да се бие с най-жестокия враг, притиснете "Хамас" и спонсора им Иран. Те представляват заплаха за региона и света."

Кабинетът ще обсъди и дали да изпрати израелски предзставители в Доха, където се очаква да бъдат подновени преговорите за примирие в Газа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Убийте
преди 1 месец

Еврейските утрепки!!!ХИТЛЕР Е ИМАЛО ЗА КАКВО ДА ГИ ИЗБИВА ПРОСТО ИСТИНАТА СЕ Е ПРЕКРИЛА РЕАЛНО ЗАЩО Е БИЛО ТАКА!!!! НЕ ВЯРВАМ НА ЦЕЛИЯ ЗАПАД ЗАЩОТО СЕ УПРАРЛЯВА ТОЧНО ОТ ТЯХ!!! НЕ СЕ БОЙТЕ С ДИГИТАЛНОТО ЕВРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО ГОВОРЯ СЕГА!!!

Откажи
Forever 21
преди 1 месец

Този ционист трябва да изгори на клада

Откажи
Иван
преди 1 месец

Натаняхо премина към геноцид.А сега ,къдевие тн.Хуманизъм бе ученици....

Откажи