Наводненията във Филипините и Бразилия взимат жертви

Десетки са жертвите и изчезналите вследствие на проливните дъждове

Наводненията във Филипините и Бразилия взимат жертви | StandartNews.com

Манила. Най-малко 22-ма души са загинали при наводненията и в калните свлачища в южната част на Филипините, където вече втора седмица продължават проливните дъждове. Десетки хора са обявени за изчезнали, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на съобщение на службата на гражданска защита.

В него се съобщава, че повече от 200 хил. филипинци са евакуирани от наводнени и разрушени сгради и са настанени в палаткови лагери.

Най-тежко остава положението на втория по големина остров от архипелага – Минданао с население от 22 милиона души. Стихията е нанесла огромни щети на селското стопанство и на социалната инфраструктура.

Бразилия. 12 души са загинали, а други 10 са изчезнали заради наводнения, предизвикани от поройните дъждове в южната част на Бразилия, предаде AFP.

332-ма души в южния град Итаиока, които представляват половината от населението му, са останали без покрив заради преливането на река Палмитал.

В Итаиока, който се намира на 340 км от Сао Паоло, все още няма електричество и питейна вода. 100 жилищни сгради са засегнати от наводненията. Други 50 къщи са разрушени в близко разположения град Апиаи.

Синоптиците прогнозират през следващите няколко дни проливните дъждове да продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай