Напрежение. Шойгу с ултиматум към Запада

Ще има ли преговори

Напрежение. Шойгу с ултиматум към Запада | StandartNews.com

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу предупреди по време на международен форум в Пекин, посветен на глобалната сигурност, че военен сблъсък между ядрените сили може да доведе до „катастрофални последици”.

Военният министър обвини САЩ и НАТО, че се опитват да подкопаят сигурността на Русия и защити решението на Москва да се оттегли от международния договор, забраняващ изпитанията с ядрени оръжия.

Шойгу увери също така, че Русия е готова да проведе „политически разговори на реалистична основа”, касаеща както следконфликтното уреждане на украинската криза, така и за сътрудничество със Запада.

По думите му Кремъл е на разположение да разговаря със Запада относно международната сигурност, но само, ако той преразгледа „деструктивната си политика” спрямо Русия.

Ако Западът не преразгледа деструктивната си политика, целяща стратегическото поражение на Русия, едва ли ще бъдат възможни каквито и да е ползотворни разговори в тази посока, заяви Шойгу, цитиран от 20minutos.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
лъчо
преди 5 месеца

Прави се руснаците трябва да се седне на масата за преговорите и там най-напред американците да си спомнят Колко руснаци в Донбас и изби украинския режим 2014 година да потърси сметка на зеленски и след това да се разберат с Русия

Откажи