Лос Анджелис дава 100 млн. долара за жилища за бездомниците

Лос Анджелис дава 100 млн. долара за жилища за бездомниците | StandartNews.com

Властите на втория по големина град в САЩ - Лос Анджелис, планират през следващите години да изразходват 100 милиона долара, за да осигурят жилища на десетки хиляди бездомни, разказва БГНЕС. Само през тази година за тази цел субсидиите са в размер на 13 милиона, съобщи във вторник кметът на мегаполиса Ерик Гарсети. Гарсети бе избран за кмет през 2013 година.

Въпреки че той, както и неговите предшественици, обеща да изкорени проблема с бездомните, обещанието му засега остава неизпълнимо. От встъпването си в длъжност броят бездомните в Лос Анджелис се е увеличил с около 12 на сто - до близо 26 000 души. Според властите, около 19 000 от тях живеят по улиците и в парковете, а останалата част са настанени в приюти.

Местните наблюдатели свързват добрата инициатива на кмета с желание да подобри имиджа на града преди Летните олимпийски игри през 2024 година. В средата на септември Лос Анджелис отправи официално заявка до Международния олимпийски комитет да бъде домакин на Олимпийските игри през 2024 година. Претенденти са също Рим /Италия/, Хамбург /Германия/ и Будапеща /Унгария/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай