Лекар получи остра алергия след ваксина на Moderna

Днес той се чувства добре

Лекар получи остра алергия след ваксина на Moderna | StandartNews.com

Лекар в Бостън, Масачузетс, е развил остра алергична реакция след получаване на коронавирусна ваксина, разработена от Moderna, съобщи в. „Ню Йорк таймс”.

Според изданието ваксината е била приложена миналия четвъртък. Само след няколко минути той „почувства алергична реакция“ и затова му било инжектирано антиалергично лекарство. Лекарят е настанен в спешното отделение, където е прегледан и след известно време е изписан. „Днес той се чувства добре“, цитира вестникът думите на говорител на болница.

Моderna изрази готовността си да проучи внимателно този инцидент, но заяви, че не е готова да коментира изолиран случай на алергична реакция.

Според „Ню Йорк таймс” това е първият път, когато се съобщава за странични ефекти от ваксината на Moderna. По-рано в САЩ има няколко съобщени случая на алергична реакция към ваксината, разработена съвместно от Pfizer и BioNTech.

На 11 декември Администрацията по храните и лекарствата към Министерството на здравеопазването и хуманните услуги на САЩ (FDA) одобри ваксина, разработена от Pfizer и BioNTech, която вече започна да се прилага в страната. На 18 декември FDA одобри заявление от американската компания Moderna да регистрира ваксината си срещу новия коронавирус по ускорена спешна процедура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай