Кристалина Георгиева: Пускат европарите по ОП "Регионално развитие"

Кристалина Георгиева: Пускат европарите по ОП "Регионално развитие" | StandartNews.com

Брюксел. "Замразените евросредства за България по ОП "Регионално развитие" тръгват отново", добрата новина съобщи зам.-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева по време на съвместната пресконференция на премиер на РБ Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер, председател на ЕК, която се предава на живо.

"Средствата по "Околна среда" вече бяха размразени", заяви Георгиева, като допълни, че днес е договорено ЕК и българското правителство да създадат общ екип, така че тези средства да могат да работят за България.

"Поздравявам Бойко Борисов, че в такива трудни условия е успял да сформира правителство и вече да потече европейско финансиране към икономиката ни, която има нужда от него", каза още Георгиева.

Тя допълни, че трябва фокусът да е върху това как да се направи така, че по старите програми да не се заубят средства, като посочи по-конкретно сумата от 4,5 млрд. евро. 

"Трябва да продължим активно да съдействаме на България да се възползва от инвестиционния план на Юнкер за Европа и така тя да е първа на опашката, когато се кандидатства по него", коментира още зам.-председателят на ЕК.

Повече по темата можете да прочетете в утрешния брой на в. "Стандарт".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай