Контраофанзивата на Украйна: Войници разказват за ужаса

Каква е цената която войникът плаща

Контраофанзивата на Украйна: Войници разказват за ужаса | StandartNews.com

За големи загуби на въоръжените сили на Украйна по южния фронт съобщи британският Times. Статията е публикувана със заглавие „Контраофанзивата на Украйна: „Готов съм да умра. 90% от момчетата тук също ще умрат.

В нея украинските военни казват, че частта, изоставена да „обърне хода на фронта“, вече е загубила 75% от състава си, пишат чужди агенции.

Елитни украински войски разкриват ужасната цена, която плащат, за да пробият руските линии по време на лятната контраофанзива.

„Според лекари, прикрепени към различни военни части, броят на загиналите се измерва с четири цифри. Украинските войници се чудят "каква е цената" на подобни операции, като се има предвид резултатът под формата на малки села, унищожени до основи.

„Когато чуя хора да седят на дивани у дома или в чужбина и да казват: „О, украинската армия има „Брадли“ и „Леопарди“, сега ще покажат на руснаците какво има“, аз се хващам за главата с ръце. Бих искал те да могат да дойдат тук и да видят реалността на нашата борба“, каза украинският боец ​​пред репортери, пише БЛИЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай