Ключов договор. Нидерландия и Украйна си стиснаха ръцете

За 10 години

Ключов договор. Нидерландия  и Украйна си стиснаха ръцете | StandartNews.com

Нидерландия днес заяви, че ще подпише 10-годишно споразумение за сигурност с Украйна за продължаване на военната подкрепа, оказването на помощ при възстановяването на тази страна и за подобряване на нейната киберзащита, предаде Ройтерс.

Споразумението ще бъде подписано скоро и ще помогне на Украйна в нейната продължаващата борба срещу руската инвазия, заяви министърката на външните работи Ханке Бройнс Слот.

"Без западната подкрепа Украйна, каквато я познаваме, ще престане да съществува", заяви Бройнс Слот. "Руската заплаха ще се приближава все повече, оказвайки натиск върху стабилността и сигурността на нашия континент", допълни министърът, предаде БТА.

Германия и Франция подписаха подобно споразумение с Украйна миналата седмица, припомня Ройтерс.

Вчера италианският вицепремиер и външен министър Антонио Таяни заяви, че страната му е близо до подписването на двустранно споразумение за сигурност с Украйна, допълвайки, че договорът ще има „политическа и символична“ стойност, след като Киев продължава да се бори с нахлулите в страната руски сили, предаде италианската новинарска агенция АНСА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай