Гасят Бродуей в памет на Хофман

Гасят Бродуей в памет на  Хофман | StandartNews.com

Ню Йорк. Близо 50 дози хероин и много неразопаковани спринцовки са били открити в апартамента на внезапно починалия Филип Сиймур Хофман. На пакетите е имало маркировки - Ace of Spades /"Асо пика"/ и Ace of Hearts /"Асо купа"/. Става дума за смесица от хероин и фентанил - опиат, използван за облекчаване на болките на болни от рак, наричан на жаргон "терафлу". В дома на носителя на "Оскар" са били открити още всевъзможни медикаменти, успокоителни и обезболяващи, някои от които се изписват при лечение на наркомания. Повечето от лекарствата са били взети с рецепта под чуждо име. Резултатите от експертизата за кончината на актьора, който бе намерен мъртъв в неделя със забита в ръката спринцовка, ще бъдат готови до края на седмицата.

Бродуей довечера ще отдаде почит на паметта на Филип Сиймур. Фасадите на театрите ще намалят светлините си в продължение на една минута. Актьорът игра в три пиеси на Бродуей, за които получи и толкова номинации за "Тони". Последната бе през 2012 г. - "Смъртта на търговския пътник" на Артър Милър.

"За близо 20-годишната си кариера измина забележителен творчески път с над 50 филма зад гърба си, като гастролира с еднакъв успех на големия и малкия екран. През 2010 г. направи режисьорски дебют с "Джак и Кони". Той беше една от най-дискретните и високо ценени холивудски звезди от своята генерация", пише Франс прес.

Сиймор Хофман бе любимият актьор на режисьора Пол Томас Андерсън, като участва в почти всички негови филми - "Буги нощи", "Магнолия" и "Учителят".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай