Ердоган посочи виновника за иранската атака срещу Израел

Турция на 14 април призова за "край на ескалацията" в Близкия изток след нападението на Иран срещу Израел

Ердоган посочи виновника за иранската атака срещу Израел | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че израелският премиер Бенямин Нетаняху е основният виновен за първата директна атака на Иран срещу Израел.

"Главният отговорник за напрежението, което сграбчи сърцата ни вечерта на 13 април, е Нетаняху и неговата кървава администрация. Тези, които мълчаха месеци наред за агресивното отношение на Израел, веднага осъдиха иранския отговор. Самият Нетаняху е първият, който трябва да бъде осъден", каза турският лидер, който редовно критикува Израел и неговото ръководство.

Според него нападението на Израел на 1 април срещу иранското консулство в Дамаск е нарушение на международното право и "е капката, която преля чашата".

Турция на 14 април призова за "край на ескалацията" в Близкия изток след нападението на Иран срещу Израел, заявявайки, че има риск от разпалване на регионална война, пише БГНЕС.

Иран изстреля повече от 300 дрона и ракети срещу Израел в късните часове на 13 април в отговор на израелската бомбардировка на консулския отдел на посолството му в Дамаск. Почти всички снаряди бяха прихванати от Израел и неговите съюзници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ной
преди 1 седмица

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://use.my/sman

Откажи