Един загинал и 5 ранени след операцията в Украйна

Един загинал и 5 ранени след операцията в Украйна | StandartNews.com

Киев. Украинските сили и про-руските въоръжени са влезли в битка за контрола на източния град Словянск, каза министърът на вътрешните работи на Украйна, предаде АП.

Про-руските сили превзеха града в събота, с което предизвикаха Киев да започне "операция за борба с тероризма".

Киев и западните сили обвиняват Москва в подбуждане на бунтовете. Кремъл отхвърля обвиненията.

Един спецполицай е загинал, а петима са ранени при операцията срещу проруските сепаратисти в град Словянск, съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков. Има пострадали и жертви и от страна на терористите, съобщи още министърът, но броят им засега не е ясен.

Украинските сили за сигурност провеждат антитерористична операция в източния украински град Словянск, където вчера проруски активисти завзеха редица административни сгради и обособиха пътни блокади, на които започнаха да патрулират. Вътрешният министър предупреди гражданите на Славянск да напуснат центъра на града, да си стоят у дома и далеч от прозорците. В съобщение на стената си във Фейсбук Аваков предупреждава за очаквани престрелки и сблъсъци, тъй като сепаратистите са открили огън без предупреждение по спецчасти.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че тази нощ в Киев е имало извънредно заседание на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана, на който са се обсъждали мерки за успокояване на обстановката в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай