Гърция отново е парализирана в обща стачка

Гърция отново е парализирана в обща стачка | StandartNews.com

Атина. В Гърция започна 24-часова общонационационална стачка срещу пакета реформи на правителството. Публичният наземен транспорт в Атина няма да работи от 9 часа сутринта до 9 вечерта, а метрото спира линията до летището.

Служителите на аеропорта също ще стачкуват, което се очаква да доведе до проблеми с полетите до и от гръцката столица. Наземният персонал ще спре работа между 12 и 16 часа, съобщи синдикатът на служителите на летището. В този период ще се извършват само спешни или военни полети.

Към протестите ще се присъединят и работещите в държавните болници, които също са засегнати от съкращенията. Проблеми се очакват в железопътния транспорт заради участието на федерацията на железничарите в общата стачка.

По-късно в центъра на Атина ще се състои и митинг.

В сряда гръцкият парламент трябва да гласува пакета реформи, който предвижда драстични съкращения в администрацията. Ако не го направи обаче, Гърция няма да получи договорената преди дни международна помощ в размер на 6,3 млрд. евро от еврозоната, централните банки и Международния фалутен фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай