Тимошенко смени прическата и се кандидатира за президент

Тимошенко смени прическата и се кандидатира за президент | StandartNews.com

Киев. Бившият украински премиер Юлия Тимошенко потвърди, че ще се кандидатира за президент на изборите на 25 май и че ще работи за изграждане на силна армия, която може да си върне Крим от Русия.

Тя два пъти е била премиер на страната, а през 2010 г. беше и кандидат за президент, но загуби от Виктор Янукович, свален сега при протестите в страната.

Тимошенко, която превърна прическата си с плитка в символ на Оранжевата революция през 2004 – 2005 г., за пръв път оттогава се появи на публично място без нея. Това вероятно е опит да промени предишния си имидж, който може да и навреди в предстоящата кампания, коментира Reuters. През 2011 г. Юлия Тимошенко влезе в затвора за корупция.

„Трябва да се кандидатирам за президент, защото съм единственит човек, който реално показа, как да се сложи край на корупцията във всички сфери. Никой от политиците не разбира дълбочината наа беззаконието в страната и никой не жела е да сложи край на това по-отчаяно от мен", обяви на пресконференция Тимошенко.

Другата заявка, която направи, беше за защита на страната срещу руската агресия и възможността за връщане на Кримския полуостров в Украйна.

„Уверена съм, че мога да защитавам страната от агресия. Имам надежда за връщане на окупирания Крим", каза още Тимошенко и обясни, че като някой израстнал в източната част на страната може да изгради мост с рускоговорящото население там.

Последните проучвания я поставят на второ място по популярност след Виталий Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай