Ван Гаал: Валдес не ме слуша и си заминава

Ван Гаал: Валдес не ме слуша и си заминава  | StandartNews.com

Вратарят на "Манчестър Юнайтед" Виктор Валдес ще бъде продаден. Новината потвърди мениджърът на тима Луис ван Гаал. Холандецът добави, че испанският страж е отказал да играе за резервите миналия сезон и това е причината за раздялата.

В момента "червените дяволи" са на подготвително турне в САЩ, но 33-годишният Валдес изненадващо не се качи на самолета.

"Той не следва моята философия. Няма място при нас за такъв човек. Миналия сезон той отказа да играе за втори тим, а има други неща, които трябва да се вземат предвид, когато си вратар на "Юнайтед". Когато не си готов да следваш тези принципи, има само един път и той води навън", заяви Ван Гаал.

"Голямо разочарование. Жалко е, защото му дадохме шанс да се възстанови, след това му дадохме договор и вече бе готов за игра", добави холандецът.

Контрактът на Валдес, който бе подписан през януари, изтича през 2016 година. Той има три мача за тима до 21 години и само един двубой за мъжкия отбор на "Юнайтед". В последния кръг срещу "Хъл".

"Пуснах го тогава, защото исках да помогна. Аз винаги съм бил много социално човешко същество", обясни мениджърът на "Манчестър Юнайтед".

Ван Гаал призна, че не е наясно дали Анхел ди Мария ще остане на "Олд Трафорд" и през следващия сезон. "Ще видим, все още е част от отбора", заяви спецът. Подобен бе отговорът му на въпрос за съдбата на Давид де Хеа, който пък е спряган за трансфер в "Реал" Мадрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай