Ултраси подложиха Париж на терор

Забраниха тържествата на ПСЖ, искат оставки на министри

Ултраси подложиха Париж на терор | StandartNews.com

Париж. 250 ултраси на ПСЖ върнаха френската столица във времената на революцията. Те потрошиха автобуси на градския транспорт, кафенета, ресторанти, магазини и десетки коли. После биха полицаи и журналисти около площад Трокадеро, където Ибра и компания трябваше да вдигнат титлата.

Новите шампиони престояха само пет минути на сцената в близост до Айфеловата кула, след като със заповед кметът Бертран Деланое забрани тържествата до второ нареждане. 800 спецченгета и още 150 стюарда с мъка въведоха ред. Трима служители на реда са ранени, а общият брой на постъпилите в болница е 32. Арестувани са 39 гамени, които ще бъдат съдени. "Искам тези ултраси, млади алкохолици и хулигани, да бъдат наказани с най-голямата тежест", обяви вътрешният министър Манюел Вал. Опозицията обаче веднага му поиска оставката, както и на префекта на полицията в Париж Бернар Буко.

Според критиците властите в Париж сами са си заложили бомбата. "Тържеството трябваше да е на "Парк де Пренс", където тълпата по-лесно се контролира. Ясен сигнал бяха ексцесиите по "Шанз-Елизе" ден по-рано", обявиха медиите. Според тях акцията е била организирана от запалянковци, които са били със забрана да стъпват на стадиона в последните 3 години. Ударните бригади се влели в множество от 12 000 души и по сигнал от две страни започнали атака по полиция и всичко, които им се изпречи. Пострадал е автобус с чужди туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай