ЦСКА се сродява със "Селтик" и "Евертън"

Не пуснаха "Стандарт" на срещата с боса на "червените"

ЦСКА се сродява със "Селтик" и "Евертън" | StandartNews.com

София. ЦСКА ще се сродява със "Селтик" и "Евертън", стана ясно при посещението на председателя на Надзорния съвет на ЦСКА Лорънс Дейвис у нас.

"Стандарт" не беше допуснат до пресконференцията на човека с пурите с обяснението: "Не сте поканени". Той обясни, че "червените" ще изплатят дълговете си до март-април, "с изключение на едно-две задължения". В момента "армейците" водят преговори с няколко компании за основен спонсор и очакват в скоро време да подпишат контракт с една от тях. "В понеделник имаме разговори със "Селтик", за да станат наш официален партньор. Осъществили сме вече контакти с "Евертън" и с фамилията Ал-Келафи от Катар (собственици на ПСЖ)", обясни Дейвис. Босът обеща инвестиции от хора, с които е работил, като дори спомена името на лорд (Себастиан) Коу.

Бизнесменът определи клуба като "заспал гигант, който трябва да бъде събуден", и аргументира решението си да поеме отбора със славното му минало в Европа.

"Това е началото на нова ера", написа той в почетната книга на клуба. Шефът на ЦСКА обясни, че основната цел на "червените" ще бъде работата за създаване на таланти в детско-юношеската школа. Дейвис обърна особено внимание на значението на феновете и ги призова да подкрепят отбора. В замяна обеща прозрачност в действията и много по-добра комуникация. За първичното публично предлагане (IPO) ще се търси подкрепата на всякакви заинтересовани страни, но запалянковците ще бъдат основната цел.

"При реализирането на IPO-то ще направим клуба достъпен за феновете, затова съм довел г-н Джордж Глийн, който е председател на фен клубовете на "Арсенал, юрист е и има опит в подобни процедури", поясни Дейвис, който обяви, че е привърженик на "Тотнъм". На въпрос знае ли къде се намира ЦСКА, той отговори: "Намираме се шест места под където трябва да бъдем". И обяви, че новият девиз на клуба е The only way is CSKA.

ЦСКА очаква между 5 и 10 млн. лв. от продажбата на акции. Това обяви Александър Томов в предаването "Денис и приятели". "Не искаме да следваме олигархичния модел в българския футбол, а предпочитаме да работим по примера на "Арсенал", казва още Томов. По думите му ръководството на ЦСКА вече разполага с готов проект за реконструкцията на стадион "Българска армия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай